IT-sikkerhed: Ét klik kan lukke din virksomhed (måske for altid)

Aula virker ikke, børnene skændes, hunden tisser på gulvet og du har netop trykket på et link som har låst virksomhedens økonomisystem. Velkommen til den barske IT-virkelighed anno 2020!

Forstil dig et kort øjeblik følgende situation

Børne slås, hunden har tisset på gulvet og der er ganske kort tid til du skal præsentere din afdelings nøgletal på et onlinemøde. Du mangler stadig de sidste nye tal fra ledelsen – stress-pulsen banker i panden!

Ping – endelig er der mail fra ledelsen – et link denne gang? men who-cares, du har under 2 minutter til at lave et screendump til præsentationen. Du trykker på linket. Efter lidt fjumren med noget kringlet Log-in, ender du på et website hvor de sælger mistænkeligt billige Adidas sko???

Bingo – du har lige introduceret ransom-ware til jeres ERP-system. Mailen med linket var spoofet – du troede den kom fra din CFO, men rent faktisk kommer den fra “Igor Putin”, som er resultataflønnet af en kriminel organisation i Hviderusland.

IT-kriminalitet vil før eller siden ramme os alle

Eksemplet illustrerer den virkelighed som rigtigt mange brugere skal forholde sig til. Vi  presses til stadighed af nye løsninger og evigt foranderlige arbejdsgange. Det øgede pres, kombineret med en ydre faktor (børn, hund eller hård deadline), betyder at vi bliver lette ofre for fælder vi under normale omstændigheder ville have spottet 100 meter væk.

”Det er jo sikkert rigtigt nok, tænker du, men jeg kan jo ikke sende mand/kone, børn og hund en tur til månen. Heldigvis kan mindre også gøre det. Uafhængige undersøgelser påviser at en korrekt implementeret sikkerhedspakke, vil dæmme op for 99% af alle angreb.

RackPeople tilbyder en Sikkerhedsgennemgang som giver dig nogle praktiske anbefalinger der vil forøge din IT-sikkerhed betydeligt.