Hvis ikke, kan det blive meget dyre lærepenge…

”Jamen, jeg har jo Back-Up af mine filer, og nu siger du til mig, at det kan tage op til 4 dage, før jeg er i luften igen.”

Denne sætning og sætninger med lignende indhold kan få det til at løbe koldt ned ad ryggen på de fleste, som er afhængige af en velsmurt IT-maskine under kerneforretningen.

Det vigtige ord i denne sammenhæng er Back-Up.

”Når nu jeg har Back-Up, så er jeg vel sikret imod nedbrud og datatab – korrekt?”

Svaret på dette spørgsmål er: ”Ja, men også nej.” Forvirret? Så læs med lidt endnu.

En almindelig Back-Up løsning opretter en kopi af dine filer, men denne kopi indeholder ikke kopi af din serverkonfiguration, din AD-struktur, dine brugerrettigheder, som tilsammen kort sagt er det ”motorvejsnetværk”, som dine data og dine brugere færdes og parkeres på.

Så – en almindelig Back-Up løsning indebærer, at vi har filerne, men vi har ingen steder at gøre af dem. Dette er årsagen til, at der går 4 dage, før du er tilbage i fuld produktion.

Det manglende led i kæden er Disaster Recovery. Enkelt forklaret så er Disaster Recovery et fastfrosset øjebliksbillede af hele infrastrukturen, som gemmes på samme måde, som din almindelige Back-Up.

Disaster Recovery snap-shots tages og gemmes typisk på fastsatte tidspunkter. Jo oftere der ”snappes”, jo mere præcist vil der kunne gendannes.

Hvis vi spoler tiden tilbage til sætningen, som vi indledte med, og antager, at den ramte kunde både havde Back-Up og Disaster Recovery, ville sætningen være helt anderledes:

”Jamen, jeg skal jo køre løn her til formiddag, og nu siger du til mig, at mit system er nede i 4 timer.” 

(Suk… nogle kunder ved bare ikke hvor godt de er stillet…)

Arghh, endnu et nyhedsbrev hvor de forsøger at skræmme mig til at bruge en formue…

Ja, sådan kunne det godt fremstå! Men den skinbarlige sandhed er, at prisen for Disaster Recovery er raslet ned i takt med, at Cloud er buldret frem. I dag kan de fleste mindre virksomheder købe en komplet Back-Up + Disaster Recovery løsning for under en Plovmand om måneden. Hold denne pris op imod det faktum, at IT er den nye legeplads for organiseret kriminalitet, og at et nedbrud af flere dages varighed kan være startskuddet på en ubehagelig snak med Sø & Handelsretten (eller som minimum din IT-partner, når regningen for 4 dages arbejde dumper ind ad døren).

OK, det lyder fornuftigt – men er det relevant for mig?

Det kan være rigtigt svært at gennemskue en Back-Up løsning. En masse fine tekniske begreber og en høj pris er ikke nødvendigvis lig med en god løsning! Slå på tråden i dag så vi sammen kan danne os et overblik over din nuværende løsning og se, om den matcher jeres behov.

Med venlig hilsen

RackPeople